A szemvizsgálatról fontos tudni!

Ez nagyon fontos része a lézerkezelésnek,mely megalapozza a kezelés eredményességét.

A vizsgálat napján a smink és egyéb szem körüli kozmetikumok használata kerülendő.
A lézerkezelés csak 18 éves kor fölött, stabil fénytörés esetén végezhető el.
Terhesség alatt, autoimmun betegség, keloidózis, súlyos cukorbetegség, beültetett pacemeker esetén nem végezhető el a kezelés.
A vizsgálat pontosságát jelentősen beFolyásolhatja a kontaktlencse viselés ezért a lágy lencsét minimum három napig, a kemény kontaktlencset pedig minimum két hétig ne viseljék a vizsgálat előtt. Ennek betartása a paciens érdeke, hiszen a vizsgálaton mért adatok alapján történik majd a kezelés.
A vizsgálat részét képezi többek között számítógépes dioptriamérés, látásélesség vizsgálat, szemfenék vizsgálat, réslámpa vizsgálat, számos objektív és szubjektív mérés.
Körülbelül két órát töltenek a paciensek klinikánkon a vizsgálat alkalmával. A vizsgálat után a szem érzékeny lehet a fényre, ezért közvetlenül a vizsgálat után nem javasoljuk az autóvezetést. A vizsgálatra érdemes napszemüveget hozni.
A vizsgálatok elvégzése után a szemorvos megállapítja, hogy alkalmas-e a szem a Iézerkezelésre. Tájékoztatja a pacienst a lézerkezeléssel elérhető látásjavulás mértékéről a lézerkezeléssel kapcsolatos tudnivalókról.
Eddigi szemészeti és egyéb leleteit, zárójelentéseit kérjük, hozza magával.
A vizsgálat eredménye hat hónapig érvényes, ennél hosszabb idő után történő lézerkezelés esetén a vizsgálatot meg kell ismételni.
A fénytörési hibák lézeres kezelésén kívül más szemészeti problémák kivizsgálását és kezelését nem tudjuk vállalni, csak a lézerkezelések területére terjed a tevékenységünk.